Om gøgleri:

Den gamle gøglerkultur var kendetegnet ved evnen til at leve på egne præmisser, evnen til at vende svagheder til styrker, evnen til at overleve i kraft af sin kreativitet, evnen til at se muligheder i det umulige og evnen til at se komikken.

Vision

• En uddannelsesinstitution med udgangspunkt i gøgler- og håndværkertraditioner, og et fokus på elevernes muligheder frem for begrænsninger.
  • At styrke elevernes selvværd. Udvikle deres glæde og mod på læring.
    – Styrke den enkeltes sociale kompetencer, og forståelse for egen og andres kultur.
  • Bidrage til kulturlivet i Aarhus på kryds og tværs af institutioner og kulturer i byen.
  • Give eleverne faglige kompetencer, til det fremtidige jobmarked.

Metode

• Undervisning og læring gennem praktiske opgaver.
  • Skabe plads til den enkelte og til mangfoldigheden i gruppen.
    – Undervisning til alle elever, uanset baggrund.
    – Mange forskellige linjer der udfordrer og tilpasser sig, for at modne eleverne.
  • Give sparring om elevernes fremtidsplaner.

Vores værdier er i praksis

• Alle er genier på en eller anden måde, det handler om at finde sit håndværk og sin læringsstil.
  • Undervisere der brænder for deres fag.
  • Engageret og sjov undervisning der tilrettelægges efter den enkeltes ambitioner og giver stof til eftertanke.
  • Vejledning der har til formål at styrke elevens målsætning om fremtidig uddannelses valg.
  • Introducere den nyeste faglige viden

”Læring med kroppen forrest, men ikke med hovedet under armen”

Hvad er det med “Den Forberedende GrundUddannelse” FGU?
– Fra August 2019, bliver alle produktionsskoler del af den nye samlede uddannelse FGU. Produktionsskoleforeningen har udarbejdet en lille folder som forklarer mere om hvad der vil ske.  Download folderen som PDF

Gøglerskolens folder 2018

Her kan du hente skolens folder som printvenlig PDF