Seneste nyt fra linjerne

’Fandt glæde på træværkstedet’ – Artikel i Stiften

En tidligere elev, Caroline, er blevet interviewet af Aarhus Stiftstidende, og der blev sagt rigtig mange gode ord om Gøglerskolen. F.eks.:

… og den gode tid indtrådte for alvor, da hun udskiftede gymnasieambitionerne med fri leg på Gøglerskolen.

 – Det var frihed under ansvar. Man kunne ikke slippe af sted med ikke at lave noget, men hvis bare man var aktiv med et projekt, kunne man næsten gøre, som man ville, siger Caroline, der fandt glæde på træværkstedet, for “jeg kan lide at bruge mine hænder, og jeg kan lide, når jeg kan se resultatet med det samme”. ”

Det er dejligt at læse hendes historie, og en stor glæde at hun har så mange positive minder om sin tid på skolen.

Læs resten af artiklen på Århus Stiftstidende 

Tillykke til Gøglerskolens KUU-elever

I går den 22. juni kunne Gøglerskolens KUU-elever efter 2 år med boglig undervisning i Dansk og Samfundsfag, erhvervstræning, guideskole, kaospilot, studietur mm. endeligt kalde sig Erhvervsassistenter. Et stort tillykke fra Gøglerskolen skal lyde til de nye Kulturpiloter (fra venstre) Andreas, Nina, Sophie, Victor, Michelle, Frida og Julie og de nye Servicepiloter Daniel, Frederikke og Stefen. Det har været en fornøjelse at have jer.

FUSJON – Dans, rap og artisteri for fuld skrue!

Kom og oplev et fantastisk “Fusjons-show”

Gøglerskolens Rap-, Danse- og Artist-linjer har sammen skabt et show, der virkelig er energifyldt, og som fusionerer de mange nuancer og talenter som eleverne har udviklet sammen og individuelt. Showet var fået rigtig gode anmeldelser og anbefalinger fra publikum!

Spiller som planlagt: Onsdag 20/6 kl 19.30 & Torsdag 21/6 kl 19.30 & Fredag 22/6 kl 16.00 og 19.30

EKSTRA FORESTILLINGER:

Tirsdag 26/6 kl 10.00 og 13.00, samt Onsdag 27/6 kl 10.00 og 13.00

Grundet succes og den store efterspørgsel har vi arrangeret nogle ekstra-forestillinger, så alle kan komme til!
Så du og dine venner er stadig meget velkomne til forestilling!

Husk bestilling af billetter kan foretages til kontoret, hvis I vil være helt sikre på at der er plads: 8619 5699

Sommer-Show med Pop Up Shop

Det er den store premieredag og vi er så spændt på at vise jer alle sammen hvor gode vores Artist-, Rap– og Danse-elever er!
Der er stadig ledige pladser til showsene så ring og skriv for at bestille de sidste pladser.

Men det er ikke kun show vi disker op med!
Vores seje Tekstil-, Træ– og Makerspace-elever har besluttet sig for at lave en ’Pop Up Shop’ i den ene ende af Café Triks. Her vil i kunne finde flotte puder og tasker, ure og lysestager, skilte, nøgleringe og meget andet godt. Så sørg for at komme i god tid, så I også har tid til at shoppe rundt. Vores undervisere har også gået hele skolen igennem og pyntet hvor de kunne, så hele skolen er i tip top stand til de næste tre dages show. I kan se forberedelserne og nogle af produkterne i billederne nedenunder.

Vi glæder os sådan til at se jer!

Gøglerskolens Sommer Show – FUSJON

Vi inviterer til et FusJon show på Gøglerskolen på Klosterport lige midt i Aarhus!

Kom og oplev et fælles show skabt af skolens Danse-, Rap- og Artistlinje. Showet byder på energisk dans, vilde tekster sammen med sprudlende artister og gøglere!

Datoerne for showet er
Onsdag d. 20/6, torsdag d. 21/6, fredag d. 22/6
Se tidspunkter på plakaten.
Forestillingen varer ca. 1 time, koster 40 kr. og alle er velkommende 

Ugen efter vil der være forestillinger
Tirsdag d. 26/6 og Onsdag d. 27/6 klokken 10.00 og 13.00
Disse forestillinger er gratis, men vi forbeholder pladser for inviterede skoleelever)

Ledige pladser kan reserveres på 86195699 & kontor@goglerskolen.dk

Se billeder fra vores seneste showcase nedenunder eller ved at klikke her

Model og Designere

Vores Idé og Tekstil elever bliver bare ved med at imponere.
I sidste uge færdiggjorde flere elever på linjen deres projekter og nogle valgte at lave et showcase af deres talent med et photoshoot.

På billederne kan i se Kenneth Cuesta der har syet et par bukser. Theline Greve der har lavet en nederdel og Kirstine Buck en farverig T-shirt.

Mark fik et nyt liv, da han lærte at bruge kroppen!

- Nu pumper jeg jern til det bliver mørkt!

AF: HANS PETERSEN, Journalist Aarhus Stiftstidende

Publiceret 01. juni 2018 kl. 12:45

19-årig fra Gøglerskolen i Aarhus har fået sig et helt nyt liv, da han lærte at bruge kroppen.

AARHUS: Mark Johan Ustrup har fået et stort ønske opfyldt. Fra 1. oktober skal han uddanne sig til cirkusartist i Berlin. “Die Etage” hedder skolen, og tiden vil vise, om han skal være der et, to eller tre år. Det finder han ud af undervejs.

Den 19-årige kommende artist har fået et helt nyt liv, efter at han har gået på Gøglerskolen i Aarhus. Det er der, han har lært artisteriet.

– Det har været en livsændrende oplevelse. Jeg har lært at bruge min krop og at leve og spise sundt, så jeg er i topform, siger han, mens han strutter og sprudler af energi og har sved på panden, fordi han lige har taget nogle armbøjninger og vist sine evner.

– Jeg kan jonglere, stå på hovedet, stå på hænder og en masse andet, og før jeg kom her, kunne jeg dårligt nok slå en kolbøtte, og jeg kunne ikke løbe en halv kilometer uden at få sved på panden, siger en livsglad Mark Ustrup, der har planer om at forlænge uddannelsen på en skole i Montpellier i Frankrig, hvor specialet er breakdance.

Det bedste i verden
På Gøglerskolen i Klosterport har han gået på artistlinjen, og en helt ny verden har åbnet sig for ham der, siger han, der gik på Mellerup Efterskole efter folkeskolen. Han er vokset op i Hårup nord for Aarhus og bor nu i Åbyhøj.

– Nu pumper jeg jern, til det bliver mørkt, og træner næsten uafbrudt. Det er det bedste i hele verden, siger den veltrænede kommende cirkusartist.

– Jeg ser frem til at rejse rundt og sprede glæde på gader, børnehaver, plejehjem og i cirkus ved at vise dans, jonglering og cirkus. Jeg vil sende god energi ud med min kunst, siger han med en entusiasme, så man ikke kan være i tvivl om, at han mener det.

45-50 var til den ugelange optagelsesprøve i Berlin, og to tidligere elever på Gøglerskolen, Morten Orehøj Hansen og Nikolaj Luiz Weber, var også blandt de udvalgte 16 til det kommende skoleår.

Afhængigheden
På Gøglerskolen har også Anna Køhler fået et bedre liv, og den valgte hun i stedet for et forløb i psykiatrien.

– Her har jeg lært at performe og træde frem, så jeg ikke frygter det mere, siger den 21-årige, der har gået på danselinien og har drømme om at blive pædagog.

– Så kan jeg danse med børnene, siger hun, der bor i Hørning.

– Når man har gået her, tør man godt rejse sig op i en forsamling og sige noget eller optræde, føjer Mark Ustrup til, og Anna Køhler bemærker:

– Man lærer at komme ud over scenekanten. Vi finder ud af at vise udstråling og attitude, der passer til det, vi optræder med. Det kan være hårdt, og man skal ville det og møde op hver dag. Når man går på et hold opdager man, at vi er afhængige af hinanden. Man skal træne, for intet kommer af sig selv. Men når vi kommer ud og optræder og opdager, at det fungerer, glæder man sig over at have lavet forarbejdet. Man kan ikke lære noget uden at brænde for det.

Solskin og sminke på Jægergårdsgade

Vores altid seje tekstil-elever, var i lørdags ude og sminke ansigter til gadefesten på Jægergårdsgade. Det fantastiske solskinsvejr havde proppet gaden med mennesker, og det gjorde at vores elever havde rigeligt at se til i deres sminkebod. Alt i alt en skøn dag med søde børn og dejlig stemning 🙂

Husk at man kan bestille tekstil-eleverne til ansigtssminkning.
Se prøver på deres talent her på siden.

Læs mere om bestilling af ‘Sminkebod’ ved at klikke her.

1. maj på Gøglerskolen

En samlet Gøglerskolen fejrede, vanen tro, 1. maj i går.
Dagens løjer startede med PC, i ideologi-neutral lilla, som bød velkommen og præsenterede programmet.
Programmet bød først på 1. maj tale fra Asbjørn Steimle Pedersen, der er lokalpolitikker fra Enhedslisten. Bagefter gav Danse-linjens seje elever en smagsprøve på deres talent og efterfølgende havde vi besøg udefra, ved musikkollektivet ’FreaQ When Sees’ der havde sendt 3 talentfulde musikere på besøg.
Dagen sluttede af med lækker grillmad fra Cafe Tricks og så kaffe, kage og brætspil.

Se billeder fra dagen nedenunder.

Kagedyst i Café Tricks

Gøglerskolens kagedyst

5 vidunderlige kager. 5 højtkvalificerede dommere.

Og 5 skønne Cafe-elever der forbeholder sig retten til anonymitet for ikke at blive overrendt af kage-fans i tide og utide..!

De gav den GAS, stjal ideer og tricks med arme og ben fra hinanden, ganske som rigtige Gøglere …!

Skøn dag, Tak 🙂

Uden filter med Butiks-linjen

I dag er Butiks-linjen sammen med andre af Gøglerskolens linjer til et arrangement i Globus1 – her er fokus på det at være ung og at turde være sig selv på godt og på ondt.
Vi har hørt musik fra en rapper, som selv har depression og angst. Han skriver tekster om, hvordan han føler håbløsheden. Det rammer lige i hjertet – især på pigerne.
Så har vi set filmklip/videodagbøger fra tre unge fra Aarhus, som har forskellige diagnoser, herunder personlighedsforstyrrelse og bulimi. Disse unge har også svaret på spørgsmål fra publikum. Vi har snakket meget om, hvor modige de er sådan at stille op foran en forsamling og bare være ærlige om, hvordan det er at have det svært.
Og vi har været rundt på en masse stande, hvor alle mulige foreninger i Aarhus, der hjælper unge, har fortalt om deres tilbud. Det er dejligt og overraskende at se, hvor mange som gerne vil hjælpe, når man har det svært.

#ungudenfilter

Åben Mikrofon på Gøglerskolen

I fredags (d. 20. april) havde Gøglerskolen sit første ‘Åben mikrofon’ arrangement. Det bød på en blanding af spoken words, poesi og rap med optrædener både udefra og indefra.
PC var Toastmaster for arrangementet, og arrangementet startede i spoken word sporet med grupperne ’Fejl og Mangler’ samt ’Honey Glaze’. Efterfølgende læste Torshe og Viki, der er to af vores skriveelever, deres egne digte op. Til allersidst optrædte AY og Atir fra rap-linjen med tre af deres egne numre.

Efter koncerten blev der hygget igennem med kaffe og kage fra den altid gode café-linje, og brætspil hos Søren Karim og Per.
Se bare de hyggelige billeder nedenunder.

Gøglerskolen benytter Google Analytics og cookies!

For at gøre hjemmesiden bedre og sikre dig den bedste oplevelse, har vi ligesom rigtig mange andre, installeret Google Analytics. Ligeledes benytter hjemmesiden cookies.
Klik på 'Jeg hjælper gerne' for at hjælpe os, eller klik 'Nej'. Dit valg bliver gemt i en cookie på din computer, som udløber om 180 dage.