Træ & Design-Linjen

Træværkstedet løser forskellige opgaver for Gøglerskolen, men der er også plads til personlige projekter. Sammen med linjelæreren er du med til at planlægge opgaverne. Du får instruktion i brug af værktøj og maskiner. Der lægges vægt på sikkerhed, maskinforståelse, værktøjsforståelse og materialelære.

Du vil arbejde med:

• Snedkeri og trædrejning
  • Pedelarbejde
  • Renovering af møbler
  • Instrument- og flightcase-bygning
  • Maleri
  • Dekorationsmaling

Men også:

• Tegning og idéudvikling
  • Planlægning
  • Regning og Dansk

Eksempler på opgaver:

Vedligeholdelse og reparationer af lokaler, bygning af inventar, udendørs pedelarbejde, produktion af billedrammer samt gøgler- og artistredskaber.
Vi hjælper Teater og artist-linjen med deres forestillinger og laver rekvisitter, lyd og lys.
Der arbejdes også med bestillingsopgaver udefra. Desuden hjælper vi til med praktiske opgaver ved større arrangementer. Computer og internet er til rådighed til projekter, ideer og fremtidsafklaring.

Du behøver ingen særlige forudsætninger for at starte, men du skal være villig til at lære noget nyt.

Der er indlagt praktikperioder, hvor du kan komme ud og afprøve dig selv som håndværker og pedel m.m.

Du vil få tilbudt undervisning i dansk, engelsk og matematik. Du bliver afklaret i forhold til din fremtid.

Du vil indgå i en afklaringsproces med skolens underviser og vejleder i forhold til fremtidig uddannelse og arbejde.

Jens Villy Pedersen: Underviser

Underviser på Træ- og design-linjen.

Underviser.

Uddannet snedker.

Søren Otzen Kristensen: Underviser

Underviser på Træ- og design-linjen.

Underviser.

Uddannet friluftslærer og pædagog.

Gitte Møller: Vejleder

Projektkoordinator for Carpe Diem, samt vejleder for Træ- og Design-linjen.

Beskrivelse

Projektkoordinator for Carpe Diem, samt vejleder for Træ- og Pedel-linjen. Gitte arbejder udfra den systemiske metode.

Michael Piilgaard: Kontorassistent, Underviser

Gæstelærer

Gæstelærer på flere linjer, samt assistent på skolens kontor.

Beskrivelse

Gæstelærer på Træ- & Design-linjen, på Makerspace-linjen, samt assistent på kontoret.

Træ & Design - Seneste nyt

Gøglerskolen til åbning af Børnekulturby 2017!

Så er Kulturby 2017 skudt i gang!
Gøglerskolen deltog i åbningen af Børnekulturbyen d. 20. og 21. januar, på pladserne foran Musikhuset og Officersbygningen, hvor forestillingen ”Flaskepost til fremtiden” blev opført.
Elever fra forskellige linjer havde arbejdet intenst med forberedelserne i ugerne op til åbningen. Skolens Træ- og Design-linje byggede en kæmpeseng midt i eventyret, Idé- og Tekstil-linjen havde lavet sengetøj og kostumer, og Danse-linjen og Artist-linjen optrådte i forestillingen sammen med elever fra Aarhus Musikskole.
Trods gråvejr på dagen var der masser af magi i luften.

Opslået af Gøglerskolen på 3. februar 2017

Gøglerskolens JULEMARKED 2016

Kom og køb kvalitetsprodukter

Produkterne er produceret af vores elever, til gode julepriser! Du kan finde produkter fra både Cafe-linjen, Idé & Tekstil-linjen, Scene & Teknik-linjen, Træ-linjen og BusinessClass.

Markedet er åbent før og efter artist-linjens juleshow...

Onsdag den 30/11: 19-19.30 + 20.30 - 21.00
Torsdag den 1/12: 19-19.30 + 20.30 - 21.00
Fredag den 2/12  15.00 til 21.00 (klokken 18 vil De Splittergale give koncert)

Trælinjen udstiller i Cafe Triks

Gøglerskolens Trælinje udstiller i denne tid deres billeder i Café Triks på Gøglerskolen, Klosterport 4D (op ad vindeltrappen).
Medie-linjen har lavet et interview med en af udstillerne, Marie Ladefoged.

Indvielse af Mindrebæltsbroen

Mindrebælstbroen

Træ-linjen har fået gangbro over gyden i vores baggård i chokoladefabrikken, så alle linjens lokaler nu hænger sammen.
Broen blev indviet fredag, med festivitas og fornemt besøg af dronningen, som klippede den røde snor over med stor finesse og fillifjong!

Studietur i gamle tider og teknikker

Træ og pedel har været en tur i ”Den gamle by” for at se på gamle male og bygningsteknikker. Med på turen var David der er vikar på træ og pedellinjen. David har været i lære som bygningssnedker i ”den gamle by”. Han kunne vise en masse ting som han har været med til at lave.

Syns du det lyder spændende?
Bliv elev på Gøglerskolen!