Makerspace

En ny linje på Gøglerskolen!

 

På Makerspace lærer du både at bruge hovedet og hænderne. På linjen er der undervisning i både dansk, matematik og i praktisk arbejde. Vi arbejder, bygger, afprøver, finder på, skaber, udvikler og deler nye idéer til ting, der kan sættes i produktion.

 

Produktion
Vores LASERCUTTER er omdrejningspunktet for en stor del af vores undervisning. Vi bruger den i forhold til idé- og produktudvikling med henblik på salg eller produktion af egne projekter. Du får gennem it-undervisning kendskab til programmet Adobe Illustrator, som er nødvendigt for at kunne bruge lasercutteren

Vi benytter ofte vores lasercutter, men linjen har også et træ- og metalværksted. Desuden arbejder vi med følgende på vores Makerspace:

  • Airbrush
  • Vinylskærer
  • Badgemaskine
  • Lodning og elektronikarbejde
  • Lyd, lys og scene

… og mere kommer til.

 

Projekter
I løbet af året har vi forskellige scenetekniske projekter i samarbejde med skolens andre linjer. Vi laver også opgaver og projekter i samarbejde med eksempelvis Aarhus Teater Læring, Gelleraps, Ung i Aarhus, Børnekulturhuset, Ungdomskulturhuset, Aarhus Festuge, OMG (One Music Generation), Skjulte Steder og Aarhus 2017 – Europæisk Kulturhovedstad.

 

Undervisning
På linjen har du mulighed for at udvikle dig både fagligt, socialt og personligt. Den sammenhængende udvikling på disse tre områder sigter mod at gøre dig klar til – ikke blot at starte på – men også at gennemføre en ungdomsuddannelse.

 

Fagligt har du mulighed for at vedligeholde og opkvalificere dig i dansk og matematik. Vi starter hver dag med at læse og der er dansk- og matematikundervisning på linjen to formiddage om ugen for alle linjens elever. Derudover har alle elever mulighed for at deltage i ekstra undervisning på ’Hjernevaskeriet’, som er den fælles almene undervisning på Gøglerskolen. Det sociale samvær på linjen spiller en stor rolle. Vi prioriterer derfor udflugter, deltagelse i arrangementer og virksomhedsbesøg højt. Vi tror på, at fællesskabet er vigtigt for den enkelte og at den enkelte er vigtig for fællesskabet. Det tager vi meget alvorligt og vi lægger vægt på personligt ansvar for en god tone, og for de rammer vi sammen sætter på linjen.
Vi arbejder ud fra mottoet: Åbne op for dig selv – Åbne op i gruppen – Åbne op til samfundet

 

Kombinationsforløb
Du opfordres til at prøve ungdomsuddannelserne af, inden du søger ind. Du har mulighed for ophold af 1 – 5 ugers varighed på SOSU, TECH og EUX/EUD.

 

Praktik
Skolen har to ugers obligatorisk praktik hvert halve år. Her er alle elever på linjen i praktik. Du har mulighed for at komme i praktik i yderligere to uger per halve år.

 

Vejledning
Når du starter på linjen bliver du tildelt en vejleder, som gennem samtaler hjælper dig med at blive afklaret i forhold til dine ønsker og muligheder for uddannelse/arbejde. Vi inddrager dine faglige, sociale og personlige kompetencer og lægger sammen en plan for, hvad du skal arbejde på at udvikle.

 

Der er undervisning i 32,5 timer om ugen.

Medarbejdere

Jesper Rask Nordtorp: Underviser, Vejleder

Underviser og vejleder på Makerspace-linjen.

Beskrivelse

Underviser og vejleder på Makerspace-linjen.

Uddannet folkeskolelærer.

Rene Firring Givskud: Underviser

Underviser på Makerspace-linjen.

Beskrivelse

Underviser på Makerspace-linjen.

Uddannet mekaniker og pædagog.

Jeanett Neergaard Thøgersen: Underviser, Vejleder

Underviser i Hjernevaskeriet & vejleder på Makerspace-linjen.

Beskrivelse

Underviser i Hjernevaskeriet & vejleder på Makerspace-linjen. Uddannet folkeskolelærer.

Michael Piilgaard: Kontorassistent, Underviser

Gæstelærer på flere linjer, samt assistent på skolens kontor.

Beskrivelse

Gæstelærer på Cafe-linjen, på Makerspace-linjen, samt assistent på kontoret.

Makerspace - Seneste nyt

Juleafslutning i DGI byen

Traditionen tro mødtes alle elever og lærere til hygge, kamp og juleafslutning i DGI-byen.
En dejlig dag, med god stemning og en fin afrunding på en dejligt år med alle vores dejlige elever!
Tak for i år, vi ses efter nytår!

EKSTRA-SHOW: Ekvilibristiske artistnumre, sublime dansenumre…

• Ekvilibristiske artistnumre • Sublime dansenumre • Poetisk livemusik •

 
..masser af energi og spilleglæde
…kom og oplev Gøglerskolens Danse -& Artistlinje i en fælles forestilling!
… Scenografi & lys af Makerspace-linjen

Ekstraforestillinger:

• Tirsdag den 5. december kl. 10 & kl. 13
• Onsdag den 6. december kl. 10 & kl. 13
• Torsdag den 7. december kl. 10 & kl. 13
Bestil billetter a’ 40,- på 8619 5699

Julemarked på Gøglerskolen

Husk at der er show og #julemarked i denne uge. Kom og se Danse- og Artistlinjerne optræde og køb fine julegaver til vores julemarked.

#gøglerskolen #goglerskolen #gøglerlife

Tak for et dejligt åbent hus arrangement!

Tak for en dejlig aften!
Gøglerskolens afholdt et velbesøgt åbnet hus arrangement på Street Art Academy i går, 14. november!
Vi havde en dejlig aften, med venner, forældre og netværk som fik oplevet skolen og eleverne fra den allerbedste side.
Tak til alle som deltog og var med til at gøre aftenen til en stor succes!

Herunder kan du se det den Facebook live-video som vi sendte fra danse-linjens show i går!

Opslået af Gøglerskolen - Street Art Academy på 14. november 2017

Åbent hus på Street Art Academy

Nu åbner Gøglerskolens STREET ART ACADEMY dørene for offentligheden, til det årlige åbent hus arrangement.

Det glæder os at kunne invitere både gamle og nye venner samt fremtidige bekendtskaber indenfor, til hvad der vanen tro bliver en aften fyldt med inspiration og underholdning.

Arrangementet er gratis for alle interesserede.

17.00: Velkomst, kaffe og introduktion
17.30: Opdagelsestur på SAA’s værksteder
18.15: Mad og snacks i Café Street
18.45: Elev showcase: Dans- og rap-linjen giver en smagsprøve på nogle af årgangens produktioner
19.00: Tak for idag

 

Tid og sted:
14. November 2017 kl. 17:00 – 19:00
Ceres Alle 11, 8000 Aarhus C.

Børnene tager skraldet på scenen

Magi opstår i smukt samarbejde når 100 unge fra ungdomsskolerne Ung i Aarhus i samarbejde med Aarhus Teater italesætter bæredygtighed på en ny og sjov måde. Scenografien er leveret af 2 af Gøglerskolens linjer, Business Class og Scene & Teknik, og forestillingen kan opleves hele 4 gange i løbet af torsdag den 8. juni, og fredag den 9. juni, på Aarhus Teaters Scala-scene.

Teater er ikke bare noget, man skal lære at spille. Det er også noget, man skal lære at gå i.

100 børn i alderen 13-17 år fra byens ungdomsskoler er lige nu i gang med det hele. De har været med til at skabe et teaterstykke, ”Ånden i Skraldet”, spiller rollerne, har skabt scenografien, fået kostumer og lagt makeup og ikke mindst: De står på en rigtig scene, Aarhus Teaters Scala-scene, torsdag og fredag og spiller for en fuld sal.

Projektet er et samarbejde mellem Ung i Aarhus, de kommunale ungdomsskoler og Aarhus Teaters læringsafdeling. I spidsen for det står Jette Riise og Birgitte Søndergaard, der med en teaterpædagogisk baggrund står for idéen, manuskriptet og iscenesættelsen og kalder sig selv for multikvinder.

Man kan godt kalde det en forlængelse af Borgerscenen, hvor teatret satte forskellige former for forestillinger op med borgere på scenen, mener Morten Daugbjerg, leder af Aarhus Teater Læring.

»Vi har aldrig lavet en forestilling selv med børn på denne måde,« siger han. »Vi får børnene ind over dørtrinet her, og det, at de ikke bare har været publikum, men selv været med i processen, tror vi, skaber en helt anden loyalitet til det at se og lave teater.«

Kultur med og for hinanden

Det er et ungdomsprojekt, hvor unge sammen skal skabe kultur med hinanden og for nogen, forklarer Jette Riise og Birgitte Søndergaard.

»Grundtanken er, at de skal præsenteres for scenekunstens virkemidler. En anden tanke har været at præsentere børnene for professionelt teater med lys, lyd, scenografi og det hele,« siger de to, der i høj grad har kunnet mærke, at alvoren sneg sig ind på de mange børn, da de pludselig stod i en teatersal og forventedes at kunne deres replikker.

Alvor og humor

»Vi har leget med en overskrift, der hedder bæredygtighed. Vi har skabt en genbrugsplads hvor skraldet bliver levende. Så spiller de forskellige former for skrald, som er triste over den lange nedbrydningstid og over, at det ikke bliver behandlet rigtigt,« siger de.

»Skraldet har følelser, Vi har ked af det-skrald, vred, forvirret og uhyggelig skrald. Samt de gode og glade flasker, som bliver genbrugt, og som det andet skrald derfor er misundelig på. Mennesket er repræsenteret med nogle blå mænd, der taler volapyk og egentlig skal sortere affald, men kommer fra det.«

Stykket rummer en vis al vor, men det bliver præsenteret med humor, understreger de to multiteaterkvinder.

»Det skal ikke være en løftet pegefinger – det skal være sjovt. Lige nu leger vi desuden med tanken om, at alle eleverne skal give et lille stykke skrald med ud til publikum, et karamelpapir med et lille budskab. Tanken er, at det kunne være fedt, at forestillingen lever videre i en pung eller en lomme.«

Den 14-årige Ida Møller Nielsen fra 8. klasse på SabroKorsvejskolen og den 13-årige Selma Klejs Rønsholt fra 7. klasse på Frederiksbjerg Skole er ret begejstrede for at være en del af ”Ånden i Skraldet”.

Ikke bare har de mødt hinanden og en masse andre, de har også lært at blive mere sikre i deres tale og at arbejde i en proces, der er væsentligt anderledes end den, de plejer at arbejde med, siger de.

Selma er ikke afvisende over for at blive skuespiller, mens Ida føler, at hun har fået mere smag for det at arbejde med en scene, men nok ikke som skuespiller.

Torsdag og fredag er de begge på scenen. Det har krævet øvelse, og der har været op- og nedture, men deres konklusion er klar: Det har været megafedt at arbejde med og det bliver megafedt at spille det for alvor nu.

Gøglerskolens JULEMARKED 2016

Kom og køb kvalitetsprodukter

Produkterne er produceret af vores elever, til gode julepriser! Du kan finde produkter fra både Cafe-linjen, Idé & Tekstil-linjen, Scene & Teknik-linjen, Træ-linjen og BusinessClass.

 

Markedet er åbent før og efter artist-linjens juleshow…


Onsdag den 30/11: 19-19.30 + 20.30 – 21.00
Torsdag den 1/12: 19-19.30 + 20.30 – 21.00
Fredag den 2/12  15.00 til 21.00 (klokken 18 vil De Splittergale give koncert)

Scenografi til Århus Teater

Her lidt video af hvad vi laver med de unge på Gøglerskolens Scene- og Teknik-linje. Eksemplet viser vores arbejde for Århus Teater med at lave scenografi på bestilling.
Skulle i kende til nogle unge mennesker der går ledige eller ikke rigtig ved hvad de skal gå igang med så lad dem se denne film.
Der er løbende åbent for optag af nye elever.

Er du til scene og teknik?

Er Scene- og teknik-linjen noget for dig?

Her er linjen for dig der vil snuse lidt til en bred vifte indenfor håndsværksfagene. Kom glad der er ledige pladser 🙂
#gøglerskolen #sceneogteknik #vihardetforvildt

Opslået af Scene Gøglerskolen på 24. august 2016