Danse-Linjen

Danselinien – Street Art Academy

  • Streetdance
  • Hiphop
  • Break
  • Moderne

En udfordring til dig, som vil danse og være kreativ

 

Du vil arbejde med:

Streetdance, Dancehall, Hiphop, moderne, fysisk grundtræning og teknik. Koreografi, musikforståelse og sceneudtryk indgår i det daglige arbejde. Du vil desuden komme til at prøve mange andre dansestile, samt deltage i workshops i blandt andet sang og stomp.

 

Vi giver dig de bedste instruktører og koreografer samt masser af sved, livsglæde, rytmer og viden.
Du vil deltage i shows, events på skolen og i det århusianske kulturliv.
Linjen er typisk på studietur til udlandet en gang om året. Tidligere ture er gået til f.eks. London og Paris.

 

Der er indlagt praktikperioder, hvor du kan komme ud og afprøve det job/den uddannelse du altid har drømt om.

 

I forhold til fremtidig uddannelse og arbejde vil du få råd og vejledning i, hvordan du bedst kommer videre.

 

Der er mulighed for undervisning i dansk, engelsk og matematik. Du kan få lavet en RKA, komme i kombinationsforløb, med mere.

 

Følgende gæstelærer er fast tilknyttet til danselinjen:

  • Famey Batan – Hiphop / Newstyle, Stretch
  • Anna Groovy – House, Hiphop, Grooves, Freestyle, Bgirling, Stretch og FloorControl
  • Marco Huysseune – Hiphop, Ghettostyle, Lockin’, Dubstep, Poppin’ og Newstyle.
  • Anastasija KSK – Hiphop, House, Grooves, Hype, Rocking, Poppin’, Stretch og danse video projekter.

Derudover har vi andre spændende gæste instruktører 🙂

 

Vi glæder os til at se netop dig på Gøglerskolens Danselinje!

 

Følg os på facebook.dk/streetartacademy

 

Hvordan bliver jeg elev?

Medarbejdere

Steffen Rasmussen: Underviser

Underviser på Danse-linjen.

Beskrivelse

Danser, underviser og koreograf.

Liv Crecesse: Underviser

Underviser på Danse-linjen.

Beskrivelse

Underviser.

Selvlært koreograf og danser.

Anni Stjerne: Vejleder

Vejleder på Danse-linjen.

Beskrivelse

Vejleder for eleverne på Danse-linjen.

Uddannet folkeskolelærer.

Iyares Løvschal

Gæstelærer
Beskrivelse

Underviser bla. i LYRISKE KOREOGRAFIER, bløde og hårde bevægelser skruet sammen i fede kombinationer.
Experimental KOREOGRAFIER OG BASIC HIP-HOP.

Famey Batan

Gæstelærer
Beskrivelse

Underviser primært i HIPHOP/NEWSTYLE, hvor du kommer til at arbejde meget med skarphed, hårde og præcise trin, da han ligger meget vægt på detaljer i hans koreografier.
Han fokuserer også på: GROOVES, HOUSE, STYRKE UDSTRÅLING OG ATTITUDE

Karim

Gæstelærer

Karim - gammel elev. I praktik som underviser.

Beskrivelse

Karim - gammel elev. I virksomhedspraktik som underviser.

Niels Berglund

Gæstelærer

Underviser på Danse-linjen.

Beskrivelse

Underviser.

Selvlært koreograf og danser.

Anastasija Olesuka

Gæstelærer
Beskrivelse

Oprindeligt fra Letland men nu bosat i Danmark, hvor hun bl.a. har taget Hotsteppers 1 årige Hiphop & Urban Dance uddannelse. Aktiv på både den kommercielle- og undergrunds dansescene.
Hun underviser bla. i HOUSE, GIRLY DANCE, HIP-HOP (GROOVES) (BASIC) & KOREOGRAFI, OLDSCHOOL, FLOORWORK, EXPERMENTAL og MUSIK FORSTÅELSE.

Dans - Seneste nyt

Tak for et dejligt åbent hus arrangement!

Tak for en dejlig aften!
Gøglerskolens afholdt et velbesøgt åbnet hus arrangement på Street Art Academy i går, 14. november!
Vi havde en dejlig aften, med venner, forældre og netværk som fik oplevet skolen og eleverne fra den allerbedste side.
Tak til alle som deltog og var med til at gøre aftenen til en stor succes!

Herunder kan du se det den Facebook live-video som vi sendte fra danse-linjens show i går!

Opslået af Gøglerskolen - Street Art Academy på 14. november 2017

Åbent hus på Street Art Academy

Nu åbner Gøglerskolens STREET ART ACADEMY dørene for offentligheden, til det årlige åbent hus arrangement.

Det glæder os at kunne invitere både gamle og nye venner samt fremtidige bekendtskaber indenfor, til hvad der vanen tro bliver en aften fyldt med inspiration og underholdning.

Arrangementet er gratis for alle interesserede.

17.00: Velkomst, kaffe og introduktion
17.30: Opdagelsestur på SAA’s værksteder
18.15: Mad og snacks i Café Street
18.45: Elev showcase: Dans- og rap-linjen giver en smagsprøve på nogle af årgangens produktioner
19.00: Tak for idag

 

Tid og sted:
14. November 2017 kl. 17:00 - 19:00
Ceres Alle 11, 8000 Aarhus C.

Frøken Vartegn og Danse-linjen åbnede festival

I strålende solskin åbnede Vartegn Festivalen foran rådhuset i Holstebro i går med, at den otte meter høje marionetdukke dansede, godt hjulpet af et stort hold dukkeførere og en masse dygtige dansere fra Gøglerskolen i Aarhus. 

Holstebro: Der var bålplads, kaffe og kage, inter-kulturelle projekter, børneaktiviteter og masser af underholdning på scenen, da Vartegn Festivalen i går åbnede foran Holstebro Rådhus.
De fleste kom nok for at se Frøken Vartegn danse. Hun er en otte meter høj marionetdukke, som nogle synes er smuk, og andre finder lidt skræmmende. Og er hendes ene øje nu ikke rødt?, diskuterede nogle publikummer ved åbningen. Det er da lidt uhyggeligt... Men danse kunne hun, og en lille sang blev det også til - om ikke at ville være udsat, pantsat, prissat eller efterladt, men bare ville være "mig".

Marionetdukken er skabt af elever fra VIA i Aarhus og Holstebro og elever fra AarhusTech. Hun er et symbol for Vartegn festivalen, som er et projekt under Aarhus 2017, skabt af VIA i samarbejde med teater- og musikgruppen TIMP, Gøglerskolen i Aarhus Campus C, Det Grønlandske Hus samt fem italienske kunstnere.

’Frøken Vartegn’ er vågnet fra sin lur

Mød de dygtige danse-elever fra Gøglerskolen - Street Art Academy på Vartegn - det er gratis!

***

’Frøken Vartegn’ er vågnet fra sin lur og har fremført dagens første dans sammen med de dygtige elever fra Gøglerskolen.

Festivalen Vartegn Aarhus 2017 er dermed i gang, og forude venter fire festlige dage med musik, dans og foredrag, der fokuserer på socialt udsatte borgeres ressourcer og styrker.

I morgen fejrer den 8 meter høje frøken sin 1-års fødselsdag, hvor der blandt andet vil være en masse spændende aktiviteter for børn❤️🇩🇰

Det hele foregår på VIA University Colleges Campus C i Ceresbyen.

Se programmet: http://via2017.via.dk/vartegn-juni-campus-c

 

Vil du vide mere om Danse-linjen, så KLIK HER

Unge piger genvinder selvtillid på Gøglerskolen

På Gøglerskolens danselinje i det centrale Aarhus får problemerne lov at fylde. De unge piger har mange forskellige baggrundshistorier og udfordringer. I dansen er de alle lige. Det skaber tryghed og plads til personlig udvikling.

Af Cecilie Als Mortensen

”.. 5, 6, 7, 8!”

Danseinstruktør Liv Crecesse råber takten an på produktionsskolen, Gøglerskolen, i det centrale Aarhus. Eleverne på danselinjen forbereder sig til deres næste store show i maj. Det hedder ”World of Dance” og er en international dansekonkurrence. I danselokalet på Ceres Allé står ni fokuserede piger med blikket rettet mod de store vægspejle for enden af salen. De følger Livs bevægelser i den nyeste koreografi. Tre siddende på gulvet. Resten stående.

Jagten på perfektion
En af piger er Christina Böttern Jensen. Hun er med sine 22 år den ældste elev på Gøglerskolens danselinje. Siddende på gulvet bevæger hun i takt med musikken sine håndflader over det gråfarvede linoleumsgulv.
Christina har altid klaret sig godt i skolen og var med egne ord en af de berømte 12-talspiger. Men et ubevidst pres fra familie og venner og kommentarer som ’selvfølgelig skal du da på universitet. Du skal da ikke holde sabbatår. Det du for klog til’ blev for meget for den unge pige.

”Der er et eller andet ubevidst pres fra omverdenen, som man skal leve op til. Man skal være perfekt, og hvis man ikke lige får 12-tallet, så er det en fejl. Jeg havde det ikke særlig godt på det tidspunkt, men jeg startede alligevel på en masse uddannelser, fordi det var det, folk forventede af mig.”

Efter mange forgæves forsøg på at starte på diverse ungdomsuddannelser blev depression og 60 mg antidepressiv medicin hverdag for Christina.

Tryghed giver plads til udvikling
Tonearten skifter, og de stående piger tramper i gulvet, mens de siddende klapper rytmen. Bang, bang, bangbang. To separate slag i gulvet, to hurtige i hænderne.

Pigerne puster sig op og skyder brystet frem. Løse hestehaler svinger i lokalet i takt med pigerne får mere og mere farve og glæde i ansigterne. De 9 piger kan noget. De er noget, når de danser yndefuldt men bestemt over gulvet.

En anden af pigerne er Maria Boje Nielsen. Hun har fundet sig selv igen gennem dansen. Efter at have været indlagt på psykiatrisk afdeling begyndte hun på produktionsskolen for halvandet år siden.

”Dansen har givet mig selvtillid, og jeg har lige så stille lært det sociale at kende igen. Før talte jeg ikke rigtig med nogle. Jeg ville ikke være besvær og satte bare et smil på. Men her på skolen kan jeg være mig selv,” fortæller Maria.

Tryghed er det, der har været vigtigst for hende. Før var hun som en stille mus, der krøb langs væggene for ar undgå opmærksomhed. Nu er hun i stedet en af de første til at vise nye trin for holdet, når underviseren introducerer nye koreografier. En fortid de to piger kun i dag kan smile og ryste på hovedet over.

”Jeg har fundet en tryghed her, som jeg ikke oplevede i folkeskolen. Det har givet mig ro til at være mig selv og først nu, hvor jeg er tryg, har jeg været i stand til at udvikle mig,” fortæller Maria.

Små skridt er vejen frem
Udover den daglige undervisning i linjefagene holder skolen også løbende samtaler med eleverne enkeltvis. Christina Böttern Jensen forklarer, at selvom samtalerne med vejleder Anni Stjerne ikke har været psykologiske forløb, så har de alligevel givet hende nogle redskaber, som hun kan arbejde med.

”Jeg har for eksempel lært at sige fra og arbejdet meget med at sige ’pyt’. Lærerne har været så gode til at se, hvad hver enkelt skal arbejde med for at rykke sig”

Anni Stjerne, fortæller, at det er små skridt ad gangen, som er med til at rykke eleverne. Hun ser det som noget positivt, at eleverne kan bruge tiden på noget godt, mens de finder ud af, hvem de er, og hvad de gerne vil efterfølgende.

”For nogle elever er det svært bare at komme ind over dørtrinet hos os. Perfekt er blevet det nye normal, og vi bliver målt og vurderet i alt både socialt og fagligt. Sådan er det ikke hos os. Vi har højt til loftet og giver plads til, at eleverne kan være dem de er,” fortæller Anni.

I dag er Christina fri for medicin og drømmer om en fremtid, hvor hun kan hjælpe andre unge.

”På skolen har problemerne fået lov at fylde. Det har virkelig været en stor hjælp for mig. Jeg har måske påtaget mig sådan lidt en storesøsterrolle, hvor jeg gerne vil hjælpe de andre. Og jeg kan bare mærke, at det er det, jeg gerne vil med mit liv. Jeg vil være noget for andre unge,” fortæller hun.

Gøglerskolen til åbning af Børnekulturby 2017!

Gøglerskolen til åbning af Børnekulturby 2017!

Så er Kulturby 2017 skudt i gang!
Gøglerskolen deltog i åbningen af Børnekulturbyen d. 20. og 21. januar, på pladserne foran Musikhuset og Officersbygningen, hvor forestillingen ”Flaskepost til fremtiden” blev opført.
Elever fra forskellige linjer havde arbejdet intenst med forberedelserne i ugerne op til åbningen. Skolens Træ- og Design-linje byggede en kæmpeseng midt i eventyret, Idé- og Tekstil-linjen havde lavet sengetøj og kostumer, og Danse-linjen og Artist-linjen optrådte i forestillingen sammen med elever fra Aarhus Musikskole.
Trods gråvejr på dagen var der masser af magi i luften.

Opslået af Gøglerskolen på 3. februar 2017

Livet på danse-linjen

Et lille udpluk fra DanselinjenGår du rundt og gemmer på en dansesjæl? Har du lyst til at mødes med andre unge og har du lyst til at danse - optræde? Så håber vi at vi ses på Gøglerskolens Danselinje.

Går du rundt og gemmer på en dansesjæl?

Har du lyst til at mødes med andre unge og har du lyst til at danse - optræde?
Så håber vi at vi ses på Gøglerskolens Danselinjen.

12-tals piger ender på produktionsskole

En ny gruppe elever dukket op på de østjyske produktionsskoler

AF JAMILLA SOPHIE ALVI, TV2 Østjylland

I de seneste par år er en ny gruppe elever dukket op på de østjyske produktionsskoler.

Det er de såkaldte 12-tals piger, der er fagligt stærke og kæmper hårdt for de gode karakterer i gymnasiet – for at være populære – for at gøre os alle sammen glade. Men alle de gode intentioner strander i dårligt selvværd og usikkerhed, og når først depressionen eller spiseforstyrrelsen buldrer, ryger de ud af gymnasiet.

- Jeg vidste godt, at jeg ikke var god til alle fag, men jeg ville gerne være god til alle fag. Det var fedt at sige, at man havde fået 10 eller 12. Alle sagde ’Wow! Tillykke hvor er du dygtig’! Der er ikke noget anerkendelse i at få fire eller syv. Hvis jeg var blevet meget længere på gymnasiet, ved jeg ikke, hvor jeg var endt henne. Jeg kunne ikke holde det ud længere, siger 20-årige Julie Birkeskov, der efter et psykiatrisk forløb, i dag går på en danselinje på produktionsskolen Gøglerskolen i Aarhus. ... ...

Se videoen med interview og reportage herunder, og læs mere på TV2's hjemmeside

Danse-linjen til ‘World Of Dance’

wodKom og oplev Danse-linjen fra Gøglerskolen til ‘World Of Dance’-arrangementet i Musikhuset!
Vi konkurrerer imod alle de bedste dansecrews i Danmark og de Internationale Crews fra udlandet til det største danseevent EVER to hit Denmark.
Det bliver så vildt og det er i musikhusets storesal på lørdag danserne skal konkurrere i Upper Division som afvikles om aftenen.

 

Se mere på Facebook HER

Dagligdag på Danse-linjen

Dagligdag på Gøglerskolens Danselinje.
Reportage lavet af Anna, Rojs og Lasse fra Medie- og Journalisthøjskolen.

Her er et lille indblik i hvad vi laver på Gøglerskolens Danselinje :)Reportage lavet af Anna, Rojs og Lasse#SAA #StreetArtAcademy #Gøglerskolen #Danselinjen2016

Opslået af Gøglerskolen – Street Art Academy på 15. marts 2016

Syrien Karavanen kom til Århus!!

Første stop var Street Art Academy på Gøglerskolen, hvor skolens linjer stod klar til at velkomme gæsterne.
Den stod på workshop om dagen og koncert om aftenen med danske Dunia, The Syrian National Ensemble, Syriske Refuges of Rap samt Gøglerskolens Rap- og Danse-linjer.

 

Tak til BURT (Børne og ungdoms tv i Aarhus) for i alt 3 fine udsendelser.


Læs mere