Cafe-linjen fremstiller dagligt morgenmad og frokost til alle elever og ansatte på skolen.

Vi tager udgangspunkt i en sund linje med et varieret udbud og hovedreglen er, at maden er fremstillet fra bunden. Der er stor variation i det vi fremstiller og hverdagen foregår ofte i et højt tempo.

Madlavning

• Brug af opskrifter
  • Menuplanlægning
  • Råvareindkøb
  • Varekendskab
  • Økologi

Arbejdsplanlægning

• Hygiejne
  • Egenkontrol (Smiley)
  • Økonomi
  • Samarbejde
  • Socialt samvær

Du lærer at lave mad i små og store portioner og prøver alle funktioner i et køkken. Vi forbereder dig til uddannelser som kok, køkkenassistent og andre uddannelser indenfor levnedsmiddelområdet.

Som elev i cafeen får man god lejlighed til at tjekke sin interesse og sit talent for madlavning. Vi ”snuser” til råvarerne og forholder os til kvalitet og økologi i forhold til økonomi, og du får et grundlæggende kendskab til hygiejne-regler. Du lærer at blive bedre til at få overblik over arbejdsprocessen og struktur på din hverdag.

Vi laver varierede og velsmagende daglig-retter, og tit er der også arbejdsopgaver med mere specielle ting – mad til festlige lejligheder, nye retter, opdækning o.lign.

I temauger får vi f.eks. besøg af en slagter, en bager, eller en konditor; Vi arbejder med økologi, etniske retter, eller andet.

Du vil indgå i en afklaringsproces med skolens undervisere og vejledere i forhold til fremtidig uddannelse og arbejde. Du bliver ikke nødvendigvis kok af at være i cafeen, men det er her du får afklaret om det er den retning du skal i. Du vil få tilbudt undervisning i dansk, engelsk og matematik. Du bliver afklaret i forhold til din fremtid.

Da vi laver morgenmad til skolens øvrige elever, er det vigtigt at du er indstillet på at møde kl. 8.00 hver morgen!

Vi har en god tone i køkkenet, hvor alle behandler hinanden med respekt på en hyggelig og humoristisk måde.

Henrik Juel: Underviser, Vejleder

Vejleder og underviser på Medie-linjen. Vejleder på Café-linjen. Uddannet socialrådgiver, voksenunderviser og projektleder uddannet fra Erhvervs akademiet i Aarhus.

Anne Marie Lihn: Underviser

Underviser på Cafe-linjen. Uddannet køkkenleder.

Laila Pedersen: Underviser

Underviser på Café-linjen. Uddannet køkkenleder. Pædagogisk grunduddannelse.

Se nyheder fra linjen

Vores linjer har en masse på hjertet - Sørg for at tjekke deres seneste nyheder

Nyheder fra linjen