Café-Linjen

Cafe-linjen fremstiller dagligt morgenmad og frokost til alle elever og ansatte på skolen.
Vi tager udgangspunkt i en sund linje med et varieret udbud og hovedreglen er, at maden er fremstillet fra bunden. Der er stor variation i det vi fremstiller og hverdagen foregår ofte i et højt tempo.

Madlavning

  • Brug af opskrifter
  • Menuplanlægning
  • Råvareindkøb
  • Varekendskab
  • Økologi

Arbejdsplanlægning

  • Hygiejne
  • Egenkontrol (Smiley)
  • Økonomi
  • Samarbejde
  • Socialt samvær

Du lærer at lave mad i små og store portioner og prøver alle funktioner i et køkken. Vi forbereder dig til uddannelser som kok, køkkenassistent og andre uddannelser indenfor levnedsmiddelområdet.

 

Som elev i cafeen får man god lejlighed til at tjekke sin interesse og sit talent for madlavning. Vi ”snuser” til råvarerne og forholder os til kvalitet og økologi i forhold til økonomi, og du får et grundlæggende kendskab til hygiejne-regler. Du lærer at blive bedre til at få overblik over arbejdsprocessen og struktur på din hverdag.

 

Vi laver varierede og velsmagende daglig-retter, og tit er der også arbejdsopgaver med mere specielle ting – mad til festlige lejligheder, nye retter, opdækning o.lign.

 

I temauger får vi f.eks. besøg af en slagter, en bager, eller en konditor; Vi arbejder med økologi, etniske retter, eller andet.

 

Du vil indgå i en afklaringsproces med skolens undervisere og vejledere i forhold til fremtidig uddannelse og arbejde. Du bliver ikke nødvendigvis kok af at være i cafeen, men det er her du får afklaret om det er den retning du skal i. Du vil få tilbudt undervisning i dansk, engelsk og matematik. Du bliver afklaret i forhold til din fremtid.

 

Da vi laver morgenmad til skolens øvrige elever, er det vigtigt at du er indstillet på at møde kl. 8.00 hver morgen!

Vi har en god tone i køkkenet, hvor alle behandler hinanden med respekt på en hyggelig og humoristisk måde.

Medarbejdere

Anette Due: Underviser, Vejleder

Underviser og vejleder på Cafe- og Idé og tekstil-linjen.

Beskrivelse

Underviser og vejleder.

Uddannet pædagog. Diplomuddannelse i uddannelses-, erhvervs– og karrierevejledning.

Anne Marie Lihn: Underviser

Underviser på Cafe-linjen.

Beskrivelse

Underviser.

Uddannet køkkenleder.

Laila Pedersen: Underviser

Underviser på Cafe-linjen.

Beskrivelse

Underviser.
Uddannet køkkenleder samt pædagogisk grunduddannelsen.

Michael Piilgaard: Kontorassistent, Underviser

Gæstelærer på flere linjer, samt assistent på skolens kontor.

Beskrivelse

Gæstelærer på Cafe-linjen, på Makerspace-linjen, samt assistent på kontoret.

Café - Seneste nyt

Kagedyst i Café Tricks

Gøglerskolens kagedyst

5 vidunderlige kager. 5 højtkvalificerede dommere.

Og 5 skønne Cafe-elever der forbeholder sig retten til anonymitet for ikke at blive overrendt af kage-fans i tide og utide..!

De gav den GAS, stjal ideer og tricks med arme og ben fra hinanden, ganske som rigtige Gøglere …!

Skøn dag, Tak 🙂

Åben Mikrofon på Gøglerskolen

I fredags (d. 20. april) havde Gøglerskolen sit første ‘Åben mikrofon’ arrangement. Det bød på en blanding af spoken words, poesi og rap med optrædener både udefra og indefra.
PC var Toastmaster for arrangementet, og arrangementet startede i spoken word sporet med grupperne ’Fejl og Mangler’ samt ’Honey Glaze’. Efterfølgende læste Torshe og Viki, der er to af vores skriveelever, deres egne digte op. Til allersidst optrædte AY og Atir fra rap-linjen med tre af deres egne numre.

Efter koncerten blev der hygget igennem med kaffe og kage fra den altid gode café-linje, og brætspil hos Søren Karim og Per.
Se bare de hyggelige billeder nedenunder.

Vi flytter sammen!

Efter 6 gode år med adresse på Ceres alle 11, flytter Danse– og Rap-linjerne nu ind på Chokoladefabrikken i Klosterport 4, skolens hovedadresse i snart 30 år.

For at sikre optimale rammer for danselinjen er skoens nederste sal i disse dage ved at få helt nyt gulv. Når det er på plads, monteres der tjekkede spejle mv. så vi ender med en super lækker dansesal, i skolens gode gamle lokaler.

Makerspace– og Cafe-linjerne er allerede flyttet ud af pavillonerne på Ceres alle, og er ved at indrette sig i nye lokaler, sammen med Træ & Design-linjen og udforsker de nye muligheder på Klosterport.

 

HUSK:
Danse og Artist-linjerne laver show på Chokoladen den 28/2, 1+2/3.
LÆS MERE OM SHOWET HER

Juleafslutning i DGI byen

Traditionen tro mødtes alle elever og lærere til hygge, kamp og juleafslutning i DGI-byen.
En dejlig dag, med god stemning og en fin afrunding på en dejligt år med alle vores dejlige elever!
Tak for i år, vi ses efter nytår!

Julemarked på Gøglerskolen

Husk at der er show og #julemarked i denne uge. Kom og se Danse- og Artistlinjerne optræde og køb fine julegaver til vores julemarked.

#gøglerskolen #goglerskolen #gøglerlife

Tak for et dejligt åbent hus arrangement!

Tak for en dejlig aften!
Gøglerskolens afholdt et velbesøgt åbnet hus arrangement på Street Art Academy i går, 14. november!
Vi havde en dejlig aften, med venner, forældre og netværk som fik oplevet skolen og eleverne fra den allerbedste side.
Tak til alle som deltog og var med til at gøre aftenen til en stor succes!

Herunder kan du se det den Facebook live-video som vi sendte fra danse-linjens show i går!

Opslået af Gøglerskolen - Street Art Academy på 14. november 2017

Åbent hus på Street Art Academy

Nu åbner Gøglerskolens STREET ART ACADEMY dørene for offentligheden, til det årlige åbent hus arrangement.

Det glæder os at kunne invitere både gamle og nye venner samt fremtidige bekendtskaber indenfor, til hvad der vanen tro bliver en aften fyldt med inspiration og underholdning.

Arrangementet er gratis for alle interesserede.

17.00: Velkomst, kaffe og introduktion
17.30: Opdagelsestur på SAA’s værksteder
18.15: Mad og snacks i Café Street
18.45: Elev showcase: Dans- og rap-linjen giver en smagsprøve på nogle af årgangens produktioner
19.00: Tak for idag

 

Tid og sted:
14. November 2017 kl. 17:00 – 19:00
Ceres Alle 11, 8000 Aarhus C.

Cafe TRICKS – nu med egen kværn!

Egen kværn!

Café TRICKS har fået egen kværn så de nu kan bage brød af helt friskkværnet mel. De køber hele kerner og eksperimenterer med mel af forskellige kornsorter. Det giver noget fantastisk brød!

Cafe-linjen driver 2 køkkener:
Cafe TRICKS på Chokoladefabrikken
Cafe STREET på Street Art Academy

Gøglerskolens JULEMARKED 2016

Kom og køb kvalitetsprodukter

Produkterne er produceret af vores elever, til gode julepriser! Du kan finde produkter fra både Cafe-linjen, Idé & Tekstil-linjen, Scene & Teknik-linjen, Træ-linjen og BusinessClass.

 

Markedet er åbent før og efter artist-linjens juleshow…


Onsdag den 30/11: 19-19.30 + 20.30 – 21.00
Torsdag den 1/12: 19-19.30 + 20.30 – 21.00
Fredag den 2/12  15.00 til 21.00 (klokken 18 vil De Splittergale give koncert)

Suppetid på Cafe-linjen

Efterår er suppetid – Gøglerskolens café-elever laver det hele fra bunden og man kan få opskriften med hjem!

Café-linjen skal til FoodFestival

foodfest16foodfest13-2Cafe Triks deltager traditionen tro til Food Festival på Tangkrogen.

– sidste år blev det til inspirerende Smoothie workshop og mælkesyregærede grøntsager – i år er det endnu ikke fastlagt hvilke workshops vil skal deltage i.

 

Sprog-praktikant fra Syrien

Syrisk sprogpraktikant laver mad hjemmefraCafé Triks har fået syrisk sprog-praktikant i køkkenet. Han laver mad fra hjemlandet, så vi også kan lære noget, mens han er her.

Her er der godt gang i fadene.