Mark fik et nyt liv, da han lærte at bruge kroppen!

- Nu pumper jeg jern til det bliver mørkt!

AF: HANS PETERSEN, Journalist Aarhus Stiftstidende

Publiceret 01. juni 2018 kl. 12:45

19-årig fra Gøglerskolen i Aarhus har fået sig et helt nyt liv, da han lærte at bruge kroppen.

AARHUS: Mark Johan Ustrup har fået et stort ønske opfyldt. Fra 1. oktober skal han uddanne sig til cirkusartist i Berlin. “Die Etage” hedder skolen, og tiden vil vise, om han skal være der et, to eller tre år. Det finder han ud af undervejs.

Den 19-årige kommende artist har fået et helt nyt liv, efter at han har gået på Gøglerskolen i Aarhus. Det er der, han har lært artisteriet.

– Det har været en livsændrende oplevelse. Jeg har lært at bruge min krop og at leve og spise sundt, så jeg er i topform, siger han, mens han strutter og sprudler af energi og har sved på panden, fordi han lige har taget nogle armbøjninger og vist sine evner.

– Jeg kan jonglere, stå på hovedet, stå på hænder og en masse andet, og før jeg kom her, kunne jeg dårligt nok slå en kolbøtte, og jeg kunne ikke løbe en halv kilometer uden at få sved på panden, siger en livsglad Mark Ustrup, der har planer om at forlænge uddannelsen på en skole i Montpellier i Frankrig, hvor specialet er breakdance.

Det bedste i verden
På Gøglerskolen i Klosterport har han gået på artistlinjen, og en helt ny verden har åbnet sig for ham der, siger han, der gik på Mellerup Efterskole efter folkeskolen. Han er vokset op i Hårup nord for Aarhus og bor nu i Åbyhøj.

– Nu pumper jeg jern, til det bliver mørkt, og træner næsten uafbrudt. Det er det bedste i hele verden, siger den veltrænede kommende cirkusartist.

– Jeg ser frem til at rejse rundt og sprede glæde på gader, børnehaver, plejehjem og i cirkus ved at vise dans, jonglering og cirkus. Jeg vil sende god energi ud med min kunst, siger han med en entusiasme, så man ikke kan være i tvivl om, at han mener det.

45-50 var til den ugelange optagelsesprøve i Berlin, og to tidligere elever på Gøglerskolen, Morten Orehøj Hansen og Nikolaj Luiz Weber, var også blandt de udvalgte 16 til det kommende skoleår.

Afhængigheden
På Gøglerskolen har også Anna Køhler fået et bedre liv, og den valgte hun i stedet for et forløb i psykiatrien.

– Her har jeg lært at performe og træde frem, så jeg ikke frygter det mere, siger den 21-årige, der har gået på danselinien og har drømme om at blive pædagog.

– Så kan jeg danse med børnene, siger hun, der bor i Hørning.

– Når man har gået her, tør man godt rejse sig op i en forsamling og sige noget eller optræde, føjer Mark Ustrup til, og Anna Køhler bemærker:

– Man lærer at komme ud over scenekanten. Vi finder ud af at vise udstråling og attitude, der passer til det, vi optræder med. Det kan være hårdt, og man skal ville det og møde op hver dag. Når man går på et hold opdager man, at vi er afhængige af hinanden. Man skal træne, for intet kommer af sig selv. Men når vi kommer ud og optræder og opdager, at det fungerer, glæder man sig over at have lavet forarbejdet. Man kan ikke lære noget uden at brænde for det.

Del denne nyhed