Frøken Vartegn og Danse-linjen åbnede festival

I strålende solskin åbnede Vartegn Festivalen foran rådhuset i Holstebro i går med, at den otte meter høje marionetdukke dansede, godt hjulpet af et stort hold dukkeførere og en masse dygtige dansere fra Gøglerskolen i Aarhus.

Holstebro: Der var bålplads, kaffe og kage, inter-kulturelle projekter, børneaktiviteter og masser af underholdning på scenen, da Vartegn Festivalen i går åbnede foran Holstebro Rådhus.
De fleste kom nok for at se Frøken Vartegn danse. Hun er en otte meter høj marionetdukke, som nogle synes er smuk, og andre finder lidt skræmmende. Og er hendes ene øje nu ikke rødt?, diskuterede nogle publikummer ved åbningen. Det er da lidt uhyggeligt... Men danse kunne hun, og en lille sang blev det også til - om ikke at ville være udsat, pantsat, prissat eller efterladt, men bare ville være "mig".

Marionetdukken er skabt af elever fra VIA i Aarhus og Holstebro og elever fra AarhusTech. Hun er et symbol for Vartegn festivalen, som er et projekt under Aarhus 2017, skabt af VIA i samarbejde med teater- og musikgruppen TIMP, Gøglerskolen i Aarhus Campus C, Det Grønlandske Hus samt fem italienske kunstnere.